/img/slider/11/thumbnail.webp?v=9463fb380fdb93a5fc546f9d955945e0
Construiți un viitor împreună
RESPONSABILITATEA SOCIALĂ A ÎNTREPRINDERILOR

Pasiunea mea – discutia noastră cu Paweł – Pretedintele „Primul club de baseball si softball din Lublin”

Alăturati-vă nouă pentru un alt interviu în seria noastră de pasiuni si interese. Lectură bună!

Paweł – angajat de lungă durată al Aliplast (departamentul CNC), pretedinte al Asociatiei „1st Lublin Baseball & Softball Club” si antrenor asistent la Hops Lublin. El detine un certificat de antrenor eliberat de PZBall (Asociatia Poloneză de Baseball si Softball).

  • Spune-ne, Paweł, când a inceput aventura ta în baseball si softballt

Am devenit interesat de baseball încă din secolul precedent. A fost undeva prin 1992 si 1993. Împreună cu colegii mei de clasă, am cules mere cu o bucată de scândură pe terenul „Swidniczanka”. La acea vreme, nimeni nu-si imaginase încă omniprezentul Internet si „Unchiul Google”, iar sursele disponibile de informatii erau televiziunea, ziarele si revistele în limbi străine. În acel moment, a fost un efort destul de mare pentru a obtine regulile de bază ale jocului, dar ne-am descurcat. Abia în 1995 l-am cunoscut pe actualul nostru antrenor, Igor Gorzelski, care conducea o scoală de vară de baseball prin Fundatia OLIMP din Lublin. si totul a început în acel moment. La tcoala de vară am făcut cunostintă cu noii mei colegi de echipă, am învătat regulile jocului si împreună cu peste patruzeci de băieti am jucat baseball timp de două săptămâni în vacanta de vară. Asta a fost suficient pentru a-mi aprinde entuziasmul pentru disciplina. Un an mai târziu a avut loc o altă editie a scolii de vară si au fost organizate primele excursii la meciurile din ligă. Mai târziu, studiile si munca mi-au îngreunat oarecum jocul, dar după câtiva ani m-am întors la sportul meu preferat. În 2013, m-am alăturat echipei Ravens Lublin, formată cu un an mai devreme de un student de la Universitatea Catolică din Lublin. Împreună cu Igor, colegii mei de la tcoala de vară si altii care ni s-au alăturat în 2013, l-am ajutat să crească echipa. În 2014, am înfiintat asociatia sportivă „1st Lublin Baseball & Softball Club – Ravens Lublin” Au început să se alăture echipei noi oameni. Ne-am antrenat, am jucat jocuri amicale si, în cele din urmă, am intrat în Liga Sileziei în 2017 si în Liga Baltică de Baseball în 2018 si 2019. De anul trecut, antrenăm si Softball Slowpitch, în care au oarecare succes.

  • Si de ce te-ai orientat în mod special pentru baseball si softball ?

Aceste discipline nu sunt mai degrabă foarte populare în Polonia.

Am jucat fotbal în copilărie, pentru că cine nu ar juca ar fi fost în afara multimii. Dar nu am simtit că este sportul meu. De asemenea, îmi place să joc baschet, dar jocul de baschet a contribuit la accidentarea mea, cu care mă lupt si astăzi. Pe de altă parte, baseball-ul si softball-ul îmi oferă ceea ce sporturile anterioare nu pot oferi. Acestea sunt sporturi unice care necesită concentrare în orice moment. Înainte ca adversarul tău să lovească mingea, trebuie să ai cel putin două scenarii, anticipând ce se va întâmpla când mingea merge spre stânga sau ce ar trebui să fac când sare în dreapta mea. Ei învată nouă persoane de pe teren să lucreze împreună, să functioneze ca o singură echipă. Însusi faptul că ai nevoie de o mănută de piele, o bâtă din aluminiu, lemn sau compozit pentru a juca si, pe deasupra, arunci o minge îmbrăcată în piele face ca aceste sporturi să fie provocatoare ti fascinante. Este pasiunea mea. si tocmai l-am plantat insuflat copiilor mei, fiicei mele ti prietenilor lor. Să învăt baseball si softball îmi oferă o multime de satisfactii. Ni se alatura oameni care ne impartasesc pasiunea. si valoarea eforturilor noastre este că cei mai tineri jucători ai nostri devin din ce în ce mai buni pe teren.

  • Cum te simti când lucrezi cu copiii sau tinerii ?

Lucrul cu copii, tineri sau chiar adulti îmi oferă o mare satisfactie. Stiu că îmi transmit cunostintele, un pic din propria mea poveste, deoarece sunt implicat în baseball de mai bine de 28 de ani. În acest fel, mai multi oameni vor cunoaste disciplina. Anul acesta este un an special pentru noi, deoarece ni s-au alăturat multi dintre cei mai mici copii cu potential mare si, cel mai important, cu dorintă de a practica acest sport. Desigur, nu este întotdeauna plăcut si utor pentru că fiecare este diferit si uneori au o zi proastă, iar rolul antrenorului este să-i îmblânzească. „Oamenii nostri” contrazic cliseul prin care tinerii din zilele noastre nu vor să facă miscare. Sunt pretentiosi dar e bine, pentru că ne motivează pe noi, staff-ul de coaching, să ne organizăm timpul de antrenament în asa fel încât să nu intervina plictiseala si rutina. Adesea, la sfârsitul unei sesiuni de antrenament de trei sau patru ore, ei mai au puterea să mai lovească mingea de câteva ori. si îi auzi strigând unul după altul „acum eu, acum eu” sau „eu sunt următorul după tine”.

  • Este prima dată când lucrezi cu copiii ?

Nu, nu este debutul meu. Am făcut primii pasi antrenându-l pe fiul meu Mikołaj, din ziua în care el, la vârsta de 8 ani, a venit pentru prima dată la antrenament de Ziua Copilului din 2013.Mereu luam mănusi cu noi când plecam în vacantă. si apoi am aruncat mingea pe plajă. Mai întâi a fost fiul meu cel care a făcut primii pasi de baseball, iar acum este jucătorul din prima echipă, iar în timp ni s-a alăturat fiica noastră Gabriela, care a început la vârsta de 5 sau 6 ani si acum excelează pe teren ca cel mai tânăr din formatia Hops Lublin.

  • Care este povestea din spatele numelui Hops Lublin ?

A fost ideea antrenorului nostru Igor Gorzelski. Am acceptat numele Ravens Lublin din curtoazie pentru că ne-am alăturat unei echipe care exista deja de un an, dar nu părea să se potrivească prea bine regiunii Lublin. La sfârsitul anului 2022, era timpul pentru schimbare. După o pauză de mai bine de doi ani din cauza pandemiei, ne-am întors pe teren si gata să încercăm o nouă versiune de baseball si era cel mai bun moment pentru a ne reîmprospăta imaginea. Numele este strâns asociat cu regiunea Lublin. Aici crette unul dintre cele mai populare soiuri de hamei, si anume Lubelski. Alte nume care ne-au venit în minte au fost deja luate de alte echipe de baseball si softball.

  • Cum ne putem alătura Hops Lublin?

Contactati-ne prin telefon, e-mail sau prin pagina noastră de fani Hops Lublin de pe Facebook, unde sunt disponibile toate detaliile de contact.

  • Ai de gând să participi la unele competitii?

Sigur că facem. De fapt, participăm deja. Anul trecut, ideea s-a născut jucând unul dintre soiurile de baseball, Slowpitch Softball. Am participat la Liga poloneză de amatori Slowpitch si continuăm să facem acest lucru până în prezent. Am terminat sezonul trecut ca secunde în liga PALS si suntem actualii campioni ai Turneului International Wrocław Cup 2022. Anul acesta, pentru prima dată în istoria echipei si a Lublinului, am organizat un turneu pe teren propriu, care a avut loc pe 24.06 si a prezentat echipe din Vartovia, Wrocław si Katowice. În fata noastră sunt încă două turnee de ligă, unul la Wrocław si unul la Katowice, precum si turneul international de la Wrocław.

  • Care a fost pozitia ta pe teren?

Baza secundă si prima bază

  • Jucătorul tău preferat?

Javier Baez

  • Ce echipă(e) sustineti?

Detroit Tigers, New York Mets si Chicago Cubs

Multumesc, Paweł, pentru conversatia plăcută si pentru că ai împărtăsit o parte din cunostintele tale bogate despre baseball si softball. Vă dorim succes în continuare!

Viziteaza alte site uri ale noastre
Aliplast Extrusion, Corialis