/img/slider/11/thumbnail.webp?v=9463fb380fdb93a5fc546f9d955945e0
Construiți un viitor împreună
RESPONSABILITATEA SOCIALĂ A ÎNTREPRINDERILOR

Aventura mea cu sportul – interviu cu Damian, antrenor la Grupul Aliplast Academia de Fotbal

Bine ati venit la primul dintr-o serie de interviuri cu angajatii nostri despre pasiunile si interesele lor. Bucură-te de lectură!

Damian – căpitan al echipei de fotbal Aliplast, antrenor al Academiei de fotbal a Grupului Aliplast si angajat de multă vreme al Aliplast (departamentul de reclamatii). El detine o licentă de antrenor UEFA.

  • Te rog, spune-mi, Damian, când a început aventura ta cu sportul, în special fotbalul ?

Fotbalul a făcut parte din viata mea de când îmi amintesc. Tatăl meu a fost fotbalist profesionist si a sădit această pasiune în mine. Unchii mei au jucat si fotbal. Îmi amintesc încă vremurile când căpitanii de echipă schimbau fanioane cu stema clubului lor, tatăl meu era căpitan de echipă si îmi aducea câte unul de la fiecare meci – îmi amintesc că aveam un zid întreg acoperit cu ele.

  • Ce te-a motivat să devii antrenor?

După cum am mentionat deja, fotbalul a fost în viata mea încă de când eram mic. Chiar si în copilărie, visam să joc fotbal la cel mai înalt nivel posibil si să devin antrenor după terminarea carierei mele.

  • Si de ce un antrenor?

Pentru că un antrenor este genul de persoană care te face să crezi că îti poti realiza visele. Trebuie doar să muncesti din greu.Acesta este motivul pentru care subliniez tinerilor studenti la fotbal că munca grea înseamnă succes.

  • Spune-ne Damian cum lucrezi cu copiii?

Lucrul cu copiii este o experientă grozavă. Încerc să-mi transmit cunostintele, dar si să le predau si să ii educ. Cred că orice sport este grozav. Oferă o multime de oportunităti, dezvoltă oamenii nu numai fizic, ci si mental. Ca antrenor încerc să-i dezvolt pe copii din punct de vedere atletic, dar pun importantă si pe educarea lor – să-i fac oameni buni si amabili.

  • Este această Academia de Fotbal a Grupului Aliplast prima dată când lucrezi cu copiii?

Acesta nu este primul meu lucru cu copiii. Lucrez la Academia Swidniczanka din 2015, unde am lucrat cu copii din anii 2013, 2016 si 2017.

  • Idolul tău antrenor ?

Nu am un idol momentan pe care să-l urmăresc si care să fie un model pentru mine. Apreciez multi antrenori buni si învăt ceva diferit de la fiecare dintre ei. Nu există o persoană perfectă. Vă puteti inspira de la diferiti antrenori si puteti învăta ceva diferit si nou de la fiecare dintre ei. În acest moment pretuiesc cel mai mult doi antrenori, si anume Jurgen Klopp si Pep Guardiola.

  • Cu ce echipă tii ?

Cu sigurantă sustin FC Barcelona, dar tot spun că sunt pentru fotbalul de calitate, indiferent cine joacă.

  • La ce liga te uiti cel mai mult ?

Cred că este Premier League pentru că jocurile sunt foarte intense, ceea ce face ca majoritatea jocurilor să fie foarte interesante. Totuti, La Liga, care este Liga Spaniolă, este cea mai plăcută ochiului, deoarece este un fotbal tehnic si poti vedea o multime de pase neconventionale acolo si admiri măiestria tehnică a unor jucători.

  • Revenind la academia de fotbal, ai de gând să joci niste meciuri ?

Cred că ar fi o experientă foarte tare pentru astfel de oameni. Problema este însă că jocurile amicale ale copiilor se joacă întotdeauna în cadrul unei anumite grupe de vârstă, iar academia noastră are copii cu vârsta cuprinsă între 6 si 13 ani, adică din mai multe grupe de vârstă, iar asta ne împiedică să jucăm amicale împotriva altor echipe. Nu putem juca un meci cu copiii de 8 ani, deoarece va fi nesigur pentru acesti cei mai mici copii de 6 ani, în timp ce copiii de 10-13 ani se pot simti incomod jucând împotriva copiilor mai mici decât ei însisi În viitor, dacă ar fi cel putin 6-7 copii într-o grupă de un an în academia noastră, atunci pot să organizez o echipă pentru a juca un meci.

  • Cum îti poti înscrie copilul la Academia de Fotbal a Grupului Aliplast ?

Trebuie doar să sunati la 817 106 128 sau 603 067 225, sau să scrieti un e-mail la: damian.miazga@aliplast.pl. Voi oferi toate informatiile.

Îti multumim Damian pentru că ai vorbit cu noi, dar mai ales pentru implicarea ta. Vă dorim succes!

Viziteaza alte site uri ale noastre
Aliplast Extrusion, Corialis